Over De Blauwe Roos

Het verhaal achter de naam voor de coachingspraktijk is een ontdekkingsreis geweest. Wat is een goede naam die bij het begeleiden van mensen past? De Blauwe Roos is het geworden omdat deze roos een mooie symboliek draagt. 

Aan de ene kant komt de blauwe roos niet voor in onze alledaagse realiteit. De wetenschap vertelt ons dat een roos het essentiële pigment mist om de kleur blauw aan te maken, delphinidine. Los daarvan is het niet in de alledaagse realiteit voorkomen, een mooie beeldspraak voor het nog niet geziene. 

Aan de andere kant komt een blauwe roos weer wel voor in legenden, in mythen en in onze fantasie. Waarschijnlijk vanwege de hoge mate van zeldzaamheid is de blauwe roos een roos waarnaar verlangd kan worden.

Als je het vertaalt naar de praktijk van het coachen symboliseert De Blauwe Roos dat wat verborgen of begraven ligt in het onbewuste, in donkere schaduwen, weer naar het licht te brengen. In dat licht is de blauwe roos een reis, een aspiratie, naar een andere staat van bewustzijn. Zo kun je op weg gaan om te ontdekken wie je werkelijk bent. Het is een koninklijke route, waarbij de windroos in het midden jouw eigen interne kompas symboliseert.

Vang jouw reis aan en neem contact met me op via het volgende e-mail adres.
walter.knoop@deblauweroos.nl